Huwelijksreportages

Wij hebben hieronder een aantal tips verzameld die jullie kunnen helpen tijdens jullie huwelijksdag. Neem zeker eens de tijd om ze eens door te lezen want er staat vast wel iets interessant tussen.

Spontane foto’s waar jullie beiden ongedwongen en zonder al te veel poseren voor de lens hoeven te staan, dat is waar ik naar streef!

Trouwen doe je maar één keer en vermits je geen kans krijgt om jullie ja-woord nog eens over te doen, doe je maar best meteen beroep op een gespecialiseerde fotograaf. Het is een investering die je zeker niet mag overslaan en als je onze prijzen bekijkt zal je merken dat het, in vergelijking met onze concullega’s, best meevalt!

Huwelijksreportages

In tegenstelling tot wat velen denken… onze fotoreportages zijn uiterst betaalbaar! Een stoefboekje of een trouwalbum? Het één of ander is bij ons steeds inbegrepen.  Voor de all-in trouwreportage is dat een soft cover stoefboekje, en voor het all-in pakket trouwfoto's een hard cover & lay flat boek met houten cover, lederen rug en een houten box.  Alle fotoalbums die we leveren zijn van absolute topkwaliteit.
Buiten het fotoalbum krijgen jullie ook alle foto’s als .jpg met (voor internet gebruik) en zonder logo op een dvd/usb uiteraard.  Alle foto’s krijgen wel eerst een nabewerking en worden o.a. ; bijgesneden, ondergaan een kleurcorrectie, witbalans wordt gecorrigeerd, speciale filters worden gebruikt, enzovoort…  Wij maken alle opnames in RAW-formaat en werken met twee professionele full-frame spiegelreflex camera’s (Canon 5D IV en Canon EOS-R) en een verscheidenheid aan L-lenzen.

Omarm het onverwachte

Laat je trouwdag gewoon over je heen komen. Of dat nu slecht weer is, dat armbandje dat je wou dragen bent vergeten aan te doen, of je nu achterloop op schema... Wees ‘openminded’ en laat toe dat spontaniteit en magie je aangenaam verrassen en jouw bruiloft uniek wordt.

Zet ons op de gastenlijst

Dit levert drie belangrijke zaken op voor u en voor ons.  

  1. Zend ons een uitnodiging toe, net als iedereen; Dit geeft ons de tijd om deze op voorhand te fotograferen in plaats van een snel schot op de trouwdag zelf.
  2. Als we mee op de gastenlijst staan, zitten we bij de gasten en dat zorgt ervoor dat we altijd bij jullie in de buurt zijn en nooit een moment van uw feest moeten missen.  Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat we eten krijgen op hetzelfde moment als jullie gasten (in plaats van een koude sandwich ergens ‘achterin’, ver weg van jullie wanneer er toespraken gebeuren).
  3. Eten is energie, en energieke, gelukkige fotografen/camerammen zijn precies wat jullie willen, wanneer je nog een hele avond voor je hebt.

Creatieve portretten

Eén van de belangrijkste onderdelen van uw trouwdag is dat je de tijd neemt om creatieve portretten van jullie twee te maken. Zorg ervoor om op z’n minst (!) 30 minuten tot één uur te voorzien. Wij zullen u bij alles (bege)leiden , maar het is belangrijk om weten dat deze portretten soms geduld en vasthoudendheid vereisen, en af en toe een avontuurlijke poging/pose of twee ;-)

Haar en make-up

Bij het opstellen van jullie huwelijksplanning vraag je best aan je kapster & Make-Up artist hoeveel tijd ze nodig zullen hebben. Tel hier dan minstens 30 minuten bij als buffer. Natuurlijk licht zorgt ervoor dat uw huid vlakker en zachter wordt door diffuus licht. De ideale plek voor u om uw make-up te laten aanbrengen, is dus ofwel in de buurt van een raam of in een kamer met natuurlijke lichtinval. Met TL of geel licht (dat je vindt in vele hotelkamers) zal je er niet op je best uitzien . Het mengen van natuurlijk- en TL- licht is nog erger.

  • Hoge stoelen! De meeste make-up artiesten hebben hoge stoelen, die voorkomen dat u er ‘slungelig’ zal bijhangen en zorgen voor mooie zithouding.

Aankleden

Beslis op voorhand op de vraag of je een rustige ochtend wil en je je wil aankleden met slechts een paar van je beste vriend(inn)en; of je liever een kamer vol mensen rondom je heen hebt. Elk arrangement biedt een ander atmosfeer. En het is belangrijk om te weten hoe je eigen gedrag is in elk van deze situaties.

Fotoshoot binnenlocaties

HELP HET REGENT! Oei en we hebben eigenlijk niet echt naar een binnenlocatie gezocht voor onze trouwfoto's. We horen het wel vaker en geven je daarom graag vrijblijvend enkele tips mee. Indien het toch zou regenen op jullie huwelijk, probeer dan gewoon om meegaand te zijn en pluk de dag. Wij hebben voldoende ervaring om ook jullie binnenreportage te doen slagen! Hou er ook rekening mee dat je tijdsschema dat je gepland had waarschijnlijk ook wat gerokken zal worden. Voor binnenshoots moet je nu eenmaal meer tijd uittrekken dan voor fotoshoots in de vrije natuur.  Probeer in ieder geval op voorhand op zoek te gaan naar één of meer van onderstaande locaties:

  1. Een binnelocatie met grote ramen en veel lichtinval zoals een orangerie, serres/plantencentrum, een oud klooster, museum of imposante villa of wat dacht je van onder een (mooie) brug?
  2. Hét favoriet binneplekje van jullie beiden, je favoriete restaurant of (bruine?) kroeg, de bioscoop, privé sauna, ...
  3. Hou je van ruw, roest en verval? Ga dan op zoek naar een urbex (uban explorer) locatie zoals een oude fabriek, een vervallen hangaar,...
  4. Vinden jullie niets van dat alles? Heb je al een goed rondgekeken in jullie feestzaal, daar zijn misschien ook wel wat plekjes die een mooie lichtinval bieden of net tegenovergesteld een hele intieme sfeer... waarom ook niet in jullie eigen bruidssuite?
  5. Géén binnenlocatie voorzien en regen op jullie trouwdag? Géén probleem, wij doen de fotoreportage op een andere dag zonder meerprijs!

Grotere groepen

We bevelen het meestal aan om de familie shoot (ouders, broers en zussen, grootouders, suite) onmiddelijk na de ceremonie in het Gemeentehuis of de (Kerkelijke) viering te doen. Als je nog grote groepen hebt dan doe je dat best voor of tijdens de receptie. Vraag aan de ceremoniemeester of maitre d’hotel of zij dat willen aankondigen.

In- en outdoor recepties

Hoe meer licht, hoe liever! Wij houden ook van ‘uplighters’ (oranje, rood, paars en roze komen het best uit; blijf weg van groen); kaarsen, kandelaars (niet te hoog) en twinkelende lichtjes doen het ook altijd goed. Een outdoor receptie is heel mooi maar is in België niet altijd haalbaar en de regen is meermaals een spelbreker. Voorzie daarom steeds een binnen locatie als back-up plan bij een outdoor ceremonie of receptie.

Party tent huwelijksrecepties

We houden van (VIP) tent recepties, vooral omdat het witte zeil onze flashlichten mooi weerkaatst. Om het nog mooier te maken kan je ook hier zorgen voor de nodige kandelaars, lantaarns en (massa’s) kaarsen op de tafels.

Kerkelijke diensten

Als jullie de Kerkdienst boeken vraag dan zeker of ze een fotograaf en/of cameraman toestaan en of er bepaalde beperkingen worden opgelegd. We passen ons makkelijk aan aan bepaalde regels maar het is belangrijk voor je eigen gemoedsrust om realistische verwachtingen te hebben want niet iedere priester is even meegaand.

Budget

Iedereen heeft een budget voor hun huwelijk. Of het nu groot of klein is, kies uw diensten zorgvuldig, zodat je er later geen spijt van heb. Fotografie is meestal nummer één op uw lijst voor uw huwelijksdag. Sommigen overwegen het zelfs niet om hun huwelijksdag te laten fotograferen of filmen totdat het te laat is! Videografie en fotografie werken hand in hand samen en ik zit er dan ook niets mee in om naast een cameraman te werken.